Kogestykke i skiver

Stegestykke I Skiver
SVINEBRYST I SKIVER

Stege - og kogestykke med svær - men uden ben og brusk og i nogle tilfælde slag - skæres i 1 cm tykke skiver. I slagterafdelinger kan bestilles ½ cm tykke skiver.

Svinebryst til paneret flæsk skæres hovedsageligt af kogestykke i 1 cm tykke skiver.
Evt. brusk i kogestykke udgør 2% af vægten.

Vægt pr. skive:
½ cm tykke skiver ca. 25 g.
1 cm tykke skiver ca. 50 g. 

Fedtindhold i 100 gram
rå kogestykke med svær: 20 g.
rå stegestykke med svær: 30 g.

Fedtafsmeltning: kogestykke afsmelter 10,8 g fedt og stegestykke 22,5 g pr. 100 g råt kød.
Fedtoptagelse: Paneret flæsk optager 1 g fedt pr. 100 g råt paneret kød.

Stegt flæsk - på pande
Svinebryst, stege- eller kogestykke eller slag 
i skiver, 1 cm tykke
salt og peber

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter på pande og ca. 45 minutter i ovn. 
Stegesvind: Stegestykke: ca. 70%
Stegesvind: Kogestykke: ca. 65%.

Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½ og 1 cm tykke skiver. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Stegt flæsk - i ovn
Læg skiverne på risten i en bradepande. Læg evt. stanniol i bunden af bradepanden. det letter rengøringen. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.  

Paneret flæsk
4 skiver svinebryst, kogestykke, 1 cm tykke
1 æg
¾-1 dl rasp
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 25 g smør eller margarine

Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Stegesvind: ca. 10%

Slå ægget ud på en tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend skiverne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved jævn varme. Brun skiverne ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY