Rullepølse/Rullesteg

RullepoelseRullesteg

Rullesteg af bov, nakkefilet og slag

Rullesteg af bov laves af den store bovmuskel, som flækkes.
Rullesteg af nakkefilet laves af nakkefileten, som flækkes.
Rullesteg af slag laves af slag afpudset for fedt, svær og ben.

Bov, nakkefilet eller slag til rullesteg rulles sammen for at afgøre, om den er ensartet i begge ender. Åbnes og fyldes evt. med svesker.
Rulles og snøres med ca. 1 cm mellem hver snor.

Vægt: Rullesteg af bov og nakkefilet: ca. 1 kg
af slag: ca. 1,5 kg

Fedtindhold i 100 gram rå rullesteg
af bov: 5 gram
af nakkefilet: 12 gram
af slag: 16 gram

Rullesteg
1 rullesteg af slag
salt og peber
1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 2 timer
Stegesvind: Ca. 35%

Krydr kødet med salt og peber. Læg rullestegen i et ovnfast fad. Tilsæt væske. Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader, og lad stegen stå i ca. 2 timer til den er mør og gennemstegt. Rullesteg af bov og nakkefilet tilberedes på samme måde, men stegetiden er 1-1½ time.


Rullesteg
1 rullesteg af bov og nakkefilet
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 1-1,5 time
Stegesvind: Ca. 35%

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Brun hurtigt kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30 minutter. Vend - og steg endnu ca. 30 minutter. Hvis den ikke er færdig må den stege videre 15-30 minutter. Samlet stegetid efter bruning ca. 1 time til kødet er mørt og gennemstegt. Rullesteg af slag kan tilberedes på samme måde, dog er stegetiden ca. 1 time på hver side, ca. 2 timer i alt, til kødet er mørt og gennemstegt.

Tips

  • Rullesteg af slag kan brunes ved at lægge kødet med fedtsiden nedad i en tør gryde.
  • Forslag til fyld: Svesker, tørrede abrikoser, tørrede tranebær, persille, krydderurter, æbler, løg, pesto og fars.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY